De mei-kermis in Kasterlee verhuist gedeeltelijk naar de Turnhoutsebaan. Het gaat over de kramen die voorheen opgesteld stonden op het Binnenpad. Dat is het gevolg van de uitvoering van de eerste fase van het Masterplan De Met. De kermis vindt plaats van zaterdag 16 mei tot en met maandag 18 mei.

Een aantal maanden geleden verdwenen op het Binnenpad in Kasterlee al de oude
gebouwen van de technische dienst en de brandweer, om plaats te maken voor het nieuwe ontmoetingscentrum dat op die plaats gebouwd wordt. In de loop van de volgende weken start het archeologisch onderzoek op het terrein, en aansluitend zullen de bouwwerkzaamheden aangevat worden. Het Binnenpad zal bijgevolg de volgende twee jaar een grote werf worden.

Dit heeft uiteraard zijn gevolgen voor de opstelling van Kasterlee kermis. Voor de zoektocht naar een tijdelijk alternatief werd rekening gehouden met een aantal criteria: centrale locatie, bereikbaarheid van lokale handelaars, optimale verkeersdoorgang, technische beperkingen, ... "Zo zijn we uiteindelijk terecht gekomen op een gedeelte van de Turnhoutsebaan", aldus schepen van lokale economie Gert Storms. "Concreet betekent dit dat de kramen op de Markt hun plaats blijven behouden en dat we via een brede voetgangersstrook de aansluiting maken naar de Turnhoutsebaan, tot aan de afsplitsing naar de Kattenberg. Op die manier blijven de belangrijkste verkeersassen gevrijwaard, en blijft tegelijk de kermis toch zichtbaar aanwezig in het dorpscentrum."

Praktisch gevolg van deze regeling is dat de Turnhoutsebaan voor de mei-kermis zal afgesloten worden vanaf woensdag 13 mei om 18 uur tot dinsdag 19 mei om 13 uur. De strook vanaf het kruispunt met de Pastorijstraat tot aan de splitsing naar de Kattenberg zal in die periode volledig verkeersvrij zijn. De lokale handelaars buiten deze kermiszone blijven wel gedurende de hele periode bereikbaar voor hun klanten, ook de handelaars op de strook voorbij het CM-kantoor tot aan de kermiskramen.

"Op verschillende overlegmomenten werd de situatie grondig doorgesproken en bediscussieerd met alle betrokken partijen: lokale handelaars, bewoners en foorkramers. In samenspraak met de lokale handelaars werd bovendien afgesproken om de ganse opstelling na afloop van de kermis te evalueren en indien nodig eventuele bijsturingen te doen," besluit Storms.